Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Ειδικών Λοιμώξεων -
Μυκητιάσεων & Μικροβιολογικών Εξετάσεων
-Τμήμα Βιοπαθολογίας
-Ειδικό  Ανδρολογικό   Τμήμα

-Ειδικό  Κυτταρολογικό Τμήμα

eopyy iso

Blog

Δημοσίευση επιστημονικών ιατρικών άρθρων.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

 

ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ?

Σύμφωνα με την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή   εταιρίες υπογονιμότητος (ASRM, ESHRE), ένα ζευγάρι χρειάζεται να ελεγχθεί για υπογονιμότητα, εάν μετά από τακτικές επαφές για διάστημα ενός έτους δεν έχει πετύχει εγκυμοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα: Υπογονιμότητα

H   P   V

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟHPV?

Oι HPV (Human Pappiloma Viruses), Ιοί των ανθρωπίνων θηλωμάτων), είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών που προσβάλλουν γυναίκες και άνδρες. Έχουν περιγραφεί περισσότεροι από 100 διαφορετικοί γενότυποι HPV. Κατατάσσονται με βάση τη διαφορετικότητα στο DNA τους και ονομάζονται με αριθμούς (π.χ HPV6, HPV 11, HPV 16, κλπ).

Διαβάστε περισσότερα: HPV

ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΤΑΣΗ??

Το σπερμοδιάγραμμα ή ανάλυση σπέρματος, χρησιμοποιείται για να προσδιορισθεί αν ένας άνδρας είναι γόνιμος ή όχι. Στην ανάλυση σπέρματος λαμβάνονται υπ`όψη πολλές παράμετροι και πραγματοποιούνται διάφορες δοκιμές στο σπέρμα.

Διαβάστε περισσότερα: Σπερμοδιάγραμμα

ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΟΣ?

Οι κολπικές διαταραχές (κολπίτιδες) αποτελούν το συχνότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και είναι η συνηθισμένη αιτία που μια γυναίκα θα επισκεφθεί τον γυναικολόγο της. Με τον όρο κολπίτιδα εννοούμε τη φλεγμονή του κόλπου.

Διαβάστε περισσότερα: Κολπίτιδα

Χ Λ Α Μ Υ Δ Ι Α

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΟΣ ?

Τα χλαμύδια είναι μία λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Chlamydia trachomatis. Η κύρια οδός μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε περισσότερα: Χλαμύδια

ΤΡΑΧΗΛΙΤΙΔΑ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΟΣ?

Τραχηλίτιδα είναι η φλεγμονή της μήτρας, που βρίσκεται στο κατώτερο τμήμα της μήτρας μέσα στον κόλπο. Τις περισσότερες φορές η τραχηλίτιδα οφείλεται σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια, αλλά και σε άλλου τύπου μολύνσειςερεθισμούς ή αλλεργίες. Η τραχηλίτιδα είναι μια συχνή νόσος. Το 50% του συνόλου των γυναικών, κάποια στιγμή θα παρουσιάσουν τραχηλίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα: Τραχηλίτιδα

ΤΕΣΤ   ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (TEST PAP)

 

TI EINAI TO TEΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ?

Τέστ Παπανικολάου ονομάζεται μια κυτταρολογική εξέταση. Ένας έλεγχος των κυττάρων στη γεννετική περιοχή. Οι πληροφορίες που μας δίνει είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κύτταρα που έχουμε ελέγξει . Είναι μια βασική εξέταση χαμηλού κόστους, που ελέγχει μεγάλες μάζες πληθυσμού. Φθηνή, σύντομη και απλή διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα: Τεστ Παπανικολάου

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ?

Η ουρολοίμωξη είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε μολύνσεις/λοιμώξεις του ουρογεννητικού συστήματος από μικροοργανισμούς, όπως τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες. Τα βακτήρια είναι η πιο κοινή αιτία της ουρολοίμωξης.

Διαβάστε περισσότερα: Ουρολοίμωξη

Επικοινωνία

Λεωφ. Κηφισίας 354,
15233, Χαλάνδρι, 1ος όροφος,
(έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ)
τ. 2108028817, 2106890505,
φ. 2106890506, κ. 6974051154
e-mail:   info@mycolab.gr,
website: www.mycolab.gr

 

 

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινές : 07:30-14:00 και

                         18:00-21:00
Σάββατο       : Κατόπιν ραντεβού